Актуелно

Распоред смена у школској 2019/20. години

У понедељак, 2.9.2019. године

- Смена А пре подне

(трећи, четврти, пети и осми разред)

- Смена Б после подне

(први, други, шести и седми разред)

 

Преподневна смена

7:30h за све разреде

 Послеподневна смена

12:00h за први и други разред

14:00h за трећи, четврти, пети, шести, седми и осми разред

 

Распоред смена - Шумарице

Пре подне – први, други и старији разреди

После подне – трећи и четврти разред

Преподневна смена

- 8:00h за све разреде

Послеподневна смена

-12:30 млађи разреди

Трећи српско-руски фестивал школских позоришних представа

НА ТРЕЋЕМ СРПСКО-РУСКОМ ФЕСТИВАЛУ ШКОЛСКИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА УЧЕНИЦИ ОШ "ЈОВАН ПОПОВИЋ" НАСТУПИЛИ СУ СА ПРЕДСТАВОМ "БАЈКА О КОЗАКУ". УПРКОС ТОМЕ ШТО ЈЕ ФЕСТИВАЛ РЕВИЈАЛНОГ, А НЕ ТАКМИЧАРСКОГ КАРАКТЕРА, ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ ОДЛУЧИЛИ СУ ДА НАЧИНЕ ИЗУЗЕТАК, И ДА ПРЕДСТАВУ "БАЈКА О КОЗАКУ" ПРОГЛАСЕ НАЈБОЉОМ ПРЕДСТАВОМ ФЕСТИВАЛА!
ЧЕСТИТКЕ ГЛУМЦИМА КОЈИ СУ КРАЈЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНО И АПСОЛУТНО ПОСВЕЋЕНО ПРИСТУПИЛИ РАДУ И УБРАЛИ ПЛОДОВЕ ИСТОГ ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗИМА И ОВАЦИЈАМА ПУБЛИКЕ! БРАВО!

Турнир поводом нове фазе пројекта ,,До успеха, заједно"

Школски фудбалски турнир, који је окупио 150 деце из шест основних школа из Србије, отворен је у великој дворани СПЕНС-а, поводом почетка друге године реализације пројекта ''До успеха, заједно''. Циљ пројекта, који је инспирисан израелским пројектом ''Тhe equalizer'' је превенција различитих облика ризичног понашања међу школском децом, попут вршњачког насиља, злоупотреба дрога и дискриминације, кроз спортске и едукативне активности. 
Покренут је 2017. године у четири основне школе у Србији, у Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Врчину, а резултат је сарадње Мисије ОЕБС-а у Србији, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства омладине и спорта, уз финансијску подршку Владе Италије, Амбасаде Израела и компаније ''BIG CEE'' (Биг тржни центри Србија).

Отварању турнира у Новом Саду присуствовали су градоначелник Новог Сада, министар омладине и спорта Вања Удовичић, амбасадорка Израела у Србији Њ. Е. Алона Фишер-Кам, шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио, представник Амбасаде Италије Серђо Монти, државни секретар у Министарству здравља, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић и генерални директор ''BIG CEE'' .

На овај начин покушавамо да кроз спорт и дружење едукујемо децу о правим вредностима, да прихватају једни друге, да верују у себе, и схвате да су здравље, образовање и спорт најважнији за успешан живот, истакнуто је јуче.
Пројекат ''До успеха, заједно'' у овој школској години биће реализован у још две школе, из Новог Пазара и Лесковца.

Као и до сада, Амбасада Израела ученицима ће донирати дресове, а компанија ''BIG CEE'' патике.

Одржана ,,Октобарска трка сећања” - приход за реновирање игралишта ОШ ,,Јован Поповић"

У оквиру званичног програма ,,Октобарских свечаности” одржана је ,,Октобарска трка сећања” дужине четири километра, четврта по реду, у Шумарицама, у организацији овдашњег Ротаракт клуба. Учествовали су и одрасли и малишани, а средства прикупљена од котизације намењена су за акцију Ротаракт клуба “Изградимо деци”, у оквиру које је план да буде реновирано игралиште Основне школе ,,Јован Поповић".

Иначе, циљ организовања ове манифестације је промоција здравог начина живота и аматерског трчања, а сва средства прикупљена у истој усмеравају се на сређивање школског дворишта неке од основних школа са подручја Крагујевца. Трка има и историјско-културни значај, јер рута трке води поред бројних обележја меморијалног парка Шумарице. Октобар је изабран јер је управо овај месец веома значајан за културно наслеђе нашег града.