Актуелно

Завршни турнир пројекта ,,До успеха, заједно!"

У оквиру пројекта ,,До успеха, заједно!" завршни фудбалски турнир за ову школску годину одржаће се у суботу, 11.05.2019. год. у Крагујевцу.

Упис првака - школска 2019/2020. година

Школску 2019/20. годину уписују деца рођена од 01.03.2012. до 28.02.2013. године. Уписна процедура обавља се у складу са законима Републике Србије.

Упис почиње 01.04.2019 године и обавља се у канцеларији секретара школе, сваког радног дана од 09:00 до 14:00 часова.

Систематски преглед деце пред упис у први разред основне школе обавља се код педијатра који на основу прегледа других специјалиста одређује процену здравственог стања детета. Педијатар издаје лекарско уверење о здравственој способности детета, а родитељи приликом уписа уверење достављају школи.

Родитељ или други законски заступник доноси потребну документацију:

• извод из матичне књиге рођених,
• лекарско уверење о здравственој способности детета,

 пријава пребивалишта (на увид),
• уверење (до издавања уверења – Потврда) Предшколске установе о похађању предшколског програма.

Приликом уписа секретар заказује термин за тестирање код психолога или педагога.

Родитељ/ други законски заступник није у обавези да школи, приликом уписа ученика, достави извод из матичне књиге рођених и пријаву пребивалишта у папирној форми већ има могућност да поднесе захтев да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем.

Изјаву којом се овлашћује школа да прибави извод из матичне књиге рођених и пријаву пребивалишта детета можете преузети са сајта школе у одељку документа.

У школи је организован продужени боравак, од 7:00 до 16:00 сати, за који се треба пријавити приликом уписа у школу.

Драги наши будући ПРВАЦИ

ДОБРО ДОШЛИ У ОШ "ЈОВАН ПОПОВИЋ"

Трећи српско-руски фестивал школских позоришних представа

НА ТРЕЋЕМ СРПСКО-РУСКОМ ФЕСТИВАЛУ ШКОЛСКИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА УЧЕНИЦИ ОШ "ЈОВАН ПОПОВИЋ" НАСТУПИЛИ СУ СА ПРЕДСТАВОМ "БАЈКА О КОЗАКУ". УПРКОС ТОМЕ ШТО ЈЕ ФЕСТИВАЛ РЕВИЈАЛНОГ, А НЕ ТАКМИЧАРСКОГ КАРАКТЕРА, ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ ОДЛУЧИЛИ СУ ДА НАЧИНЕ ИЗУЗЕТАК, И ДА ПРЕДСТАВУ "БАЈКА О КОЗАКУ" ПРОГЛАСЕ НАЈБОЉОМ ПРЕДСТАВОМ ФЕСТИВАЛА!
ЧЕСТИТКЕ ГЛУМЦИМА КОЈИ СУ КРАЈЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНО И АПСОЛУТНО ПОСВЕЋЕНО ПРИСТУПИЛИ РАДУ И УБРАЛИ ПЛОДОВЕ ИСТОГ ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗИМА И ОВАЦИЈАМА ПУБЛИКЕ! БРАВО!

Турнир поводом нове фазе пројекта ,,До успеха, заједно"

Школски фудбалски турнир, који је окупио 150 деце из шест основних школа из Србије, отворен је у великој дворани СПЕНС-а, поводом почетка друге године реализације пројекта ''До успеха, заједно''. Циљ пројекта, који је инспирисан израелским пројектом ''Тhe equalizer'' је превенција различитих облика ризичног понашања међу школском децом, попут вршњачког насиља, злоупотреба дрога и дискриминације, кроз спортске и едукативне активности. 
Покренут је 2017. године у четири основне школе у Србији, у Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Врчину, а резултат је сарадње Мисије ОЕБС-а у Србији, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства омладине и спорта, уз финансијску подршку Владе Италије, Амбасаде Израела и компаније ''BIG CEE'' (Биг тржни центри Србија).

Отварању турнира у Новом Саду присуствовали су градоначелник Новог Сада, министар омладине и спорта Вања Удовичић, амбасадорка Израела у Србији Њ. Е. Алона Фишер-Кам, шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио, представник Амбасаде Италије Серђо Монти, државни секретар у Министарству здравља, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић и генерални директор ''BIG CEE'' .

На овај начин покушавамо да кроз спорт и дружење едукујемо децу о правим вредностима, да прихватају једни друге, да верују у себе, и схвате да су здравље, образовање и спорт најважнији за успешан живот, истакнуто је јуче.
Пројекат ''До успеха, заједно'' у овој школској години биће реализован у још две школе, из Новог Пазара и Лесковца.

Као и до сада, Амбасада Израела ученицима ће донирати дресове, а компанија ''BIG CEE'' патике.